top of page

VR blog - tipy, novinky a zajímavosti z virtuální reality

Nové Apple Vision Pro

Osobní setkání s Karlem Janečkem ve Virtuální realitě

Aktualizováno: 22. 10. 2023


(foto zdroj: YouTube, kanál Somnium Space VR)


Autor volebního systému D21, matematik, podnikatel, pedagog a filantrop Mgr. Karel Janeček, MBA, Ph.D představil svůj svět ve virtuální realitě a v něm celosvětově první online prezentaci prezidentského kandidáta ve virtuální realitě.


Ukázal na obrovská pozitiva a potenciál využití virtuální reality při jejím správném uchopení a zároveň upozornil, že moderní technologie z nás nesmí udělat své otroky a sebrat nám naši svobodu.

Pomocí virtuální reality mohou nemocní lidé upoutaní na lůžko cestovat, setkávat se s přáteli, děti mají možnost v rámci výuky navštívit daná historická období, prožít a pochopit tak důležité historické souvislosti, kdokoli se může vydat strávit část dne v jiné zemi a studovat cizí jazyky, chirurgové se mohou ve virtuálním prostředí učit a nacvičovat nové a náročné postupy operací a mnoho dalšího.


Ve virtuálním světě Karla Janečka v metaverzu Somnium Space naleznete:

  • informace o osobě Karla Janečka a kandidatuře na prezidenta České republiky

  • virtuální výstavu s názvem "21 děl pro Ukrajinu" s následnou aukcí digitálních děl a výtěžkem věnovaným na pomoc Ukrajině, která se bude konat dne 17.11.2022.

  • můžete se zúčastnit v plánovaných časech přímých setkání a diskuzí prostřednictvím avataru

Nastínil i možnost navštívit metaverz z běžného PC či v připravované mobilní verzi bez nutnosti použití virtuálních brýlí.


Prezidentskou kampaň přiletěl podpořit speciální host z Ameriky Isaac Gindi (72 let), zakladatel společnosti ISG a spolumajitel Century 21, který věří v rozvoj metaverzu a tráví v něm několik hodin denně.


Záznam přenosu na YouTube


Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a má 10x více zhlédnutí





163 zobrazení0 komentářů

Nejnovější články o virtuální realitě

Nově přidaná 360° videa 

Nově přidané virtuální prohlídky 

bottom of page