top of page

VR blog - tipy, novinky a zajímavosti z virtuální reality

Nové Apple Vision Pro

Nové Apple Vision Pro


Apple Vision Pro
Apple Vision Pro, zdroj apple.com

Apple Vision Pro vstoupilo v pátek 2. února na trh a mělo by být k dostání ve všech amerických Apple Storech a v americkém Apple Storu online.


Vision Pro je revoluční prostorový počítač, který mění způsob, jakým lidé pracují, spolupracují, komunikují, oživují vzpomínky a užívají si zábavu. Vision Pro plynule propojuje digitální obsah s fyzickým světem a odemyká v systému VisionOS výkonné prostorové zážitky, které se ovládají těmi nejpřirozenějšími a nejintuitivnějšími možnými vstupy - očima, rukama a hlasem uživatele.


App Store nabízí přístup k více než 1 milionu kompatibilních aplikací v systémech iOS a iPadOS, které využívají jedinečné možnosti systému Vision Pro.


Revoluční operační systém a uživatelské rozhraní


Apple Vision Pro je poháněn systémem visionOS, který přináší výkonné prostorové zážitky a otevírá nové možnosti v práci i doma. Díky novému trojrozměrnému uživatelskému rozhraní a vstupnímu systému ovládanému výhradně očima, rukama a hlasem uživatele působí navigace magicky. Intuitivní gesta umožňují uživatelům komunikovat s aplikacemi pouhým pohledem, klepnutím prstu pro výběr, pohybem zápěstí pro rolování nebo pomocí virtuální klávesnice či diktování pro psaní. Pomocí Siri mohou uživatelé rychle otevírat nebo zavírat aplikace, přehrávat média a další funkce.




Dvojice displejů Vision Pro nabízí rozlišení více než 4K pro každé oko, což je výrazně více, než má konkurence. Stále jde ovšem o ohraničené displeje několik milimetrů od očí. Transparentní mód ukazující skutečný svět, ale také virtuální prostředí a vše ostatní je tak vždy ohraničen černou clonou, kde displej končí – jako bychom se na věci dívali skrze dalekohled.


Totéž platí o vestavěných kamerách. Jsou na výrazně vyšší úrovni než jinde, takže v ideálních podmínkách dokážou vytvořit dojem, že máme na očích průhledná skla, a ne kamery s displeji. Jsou zde ale všechna známá omezení kamer, v horších světelných podmínkách se tak ztrácí ostrost a přibývá digitální šum, některé objekty jako displeje se nezobrazují zcela správně.


Zásadní posun oproti všemu, co v minulosti přišlo na trh, Apple učinil také v ovládání. Podobně jako iPhone zavrhl stylus, se zase Vision Pro obejde bez externích fyzických ovladačů a vystačí si s pohyby očí a rukou.


Technické specifikace >> www.apple.com/apple-vision-pro/specs





Recenze a další články o APPLE VISON PRO:



14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější články o virtuální realitě

Nově přidaná 360° videa 

Nově přidané virtuální prohlídky 

bottom of page