Želva ostruhatá 

(Centrochelys sulcata) 

Želva ostruhatá je třetí největší želva světa (po galapážské želvě sloní a seyšelské želvě obrovské).[4] Samci dosahují délky 60–90 cm a váhy 45–91 kg, samice 50–70 cm a váhy 25–40 kg. Po vylíhnutí rostou poměrně rychle, z 5–8 cm po narození dorostou na 15–25 cm během několika let. Jako i další želvy, je želva ostruhatá dlouhověká, odhadovaný věk dožití je 50–150 let. (zdroj wiki)

Želva domácí

(druhu neznámého)